Locatie

schumakersweg 2 de koog

Locatie, informatie & route

Het Toverhuisje is een van de weinige Texelse huisjes niet op een huisjespark. Het huisje ligt midden in een grote tuin. Achter het huis staan paardjes in de wei. Links van het huisje ligt een mooi groot rietgedekt huis, bewoond door Texelaars.

Op 1 minuut lopen ligt het subtropisch zwembad van Texel; Calluna. Op 500 meter afstand vindt u twee Texelse maneges waar u buitenritten kunt maken. strandritten, bosritten of huifkartochten.

Binnen 10 minuten loopt u De Koog binnen met veel leuke winkels, restaurantjes en cafeetjes. De supermarkten, fietsverhuur en de warme bakker. Met 10 minuten wandelt u het Texelse bos in. Hier beginnen tientallen fiets- en wandeltochten. De duinen en het strand bevinden zich op 1,5 a 2 km afstand.

In de buurt vindt u het Sommeltjespad,  een leuk kinderwandelpad, Ecomare zeehondencentrum, het Juttermuseum Flora, de Boerderijwinkel de Razende Bol en de kartbaan zijn in de buurt. De Windroos, een eetwinkel en schenkerij is een leuk uitje net zoals de Kaasboerderij of de ijsboerderij.

Schapen

Op Texel wonen meer schapen dan mensen. De Texelse schapen zijn gefokt voor het vlees, maar ook de wol is goed bruikbaar. Van een schaap op Texel is de wol vetter dan van een schaap aan ‘de overkant’. Dat komt door het weer; meer zon en minder regen.

Culinaire specialiteiten

Er zijn er vele, onder anderen: Texelse lamsham, Texelse schapenkaas, de Texelse duindoornbos,  Puttertje & Kees Boontje (kruidenbitter), Hoornerring en koolwarmoes.

Route en adres

De lange weg, die vanaf de boot naar De Koog gaat, de Pontweg, brengt je helemaal naar waar je moet zijn. Afslag 16 linksaf en dan ben je er; het prachtige pittoreske huisje met rieten dak aan je rechterhand; het Toverhuisje. Vanaf de boot is het maximaal 10 minuten rijden.

Schumakersweg 2, De Koog

De beschikbaarheid bekijken? Klik hier.
Direct boeken? Klik hier.
Vragen? Mail ons dan gerust wij helpen u graag!

Toverhuisje Texel : info@toverhuistexel.nl